torstai 21. elokuuta 2014

Herkullinen MudCake

Joskus ajattelin "mutakakun" valmistamisen olevan jotenkin todella vaivalloista ja aikaa vievää,eihän niin hyvää voi syntyä niin helposti! Kerran kuitenkin luin sen ohjeen ja fiksuna ihmisenä tajusin vasta silloin että kakku vain jätetään raa'aksi eikä siellä ole mikään erillinen täyte sisällä :D No, nykyään mutakakku on oikeastaan vakkari meidän kahvipöydässä. Tässä yksi helppo ja nopea ohje kakun tekoon

100g  voita
 2 1/2dl  sokeria  
   3   munaa 
       2dl  vehnäjauhoja
        5rkl  kaakaojauhetta
       1/2tl  leivinjauhetta
         1tl  vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon kokoajan vatkaten. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada seos voideltuun vuokaan. Kypsennä  165-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia, kunnes kakun pinta tuntuu jo kiinteältä. Päälle voi raastaa vielä suklaata, mutta tarpeeksi makeaa se on ilmankin ;)




2 kommenttia:

  1. Mutakakku on minunkin lempparini. Jos joskus haluat kokeilla jotain toista ohjetta niin voisin suositella fazerin leivontasuklaapaketin takana olevaa ohjetta. Ohje löytyy myös fazerin sivuilta jos ei enää suklaapaketista :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä! Tuo ohje on kirjasta katsottu ja sen päälle kuuluisi vielä suklaa kuorrute, mutta on tosi hyvää ilmankin :)

    VastaaPoista