maanantai 11. elokuuta 2014

Vanhan nojatuolin tuunaus

Tuossa muutama viikko sitten kunnostin mistäpäs muualtakaan kuin lapsuudenkodistani löytyneen vanhan nojatuolin. Niinkuin näkyy, tuoli taisi olla alkuperäisessä kunnossa joten hommaa riitti. Aluksi meinasin vain päällystää uudella kankaalla vanhan kankaan päälle, mutta tulin siihen tulokseen että parempi repiä vanhat kankaat kokonaan irti.
Ensin ruuvattiin molemmat jalat irti, ja sitten vain revin niitatut ja osittain ommellut kankaat irti. Tämän kaiken tehtyä, olo oli vähän epätoivoinen, En ollut varma saanko sitä enää näyttämään nojatuolilta :D
Päällystin tuolin paksulla kankaalla, ja vielä sen päälle tuollainen pitsi kangas. Väriksi valikoitui taas niin lapsiystävällinen ja käytännöllinen valkoinen. Kankaat ostin Ikeasta Ja hintaa niille taisi tulla n.9e
Leikkasin vanhojen kankaiden mukaan uudesta kankaasta sopivat palaset ja aloin asettelemaan kankaita tuoliin. Aloitin istuinosasta. Kankaat kiinnitin niiteillä ja kaikki kohdat mitä ei niiteillä kauniisti saanut, pistin nuppineuloilla kiinni ja ne jäi odottelemaan neulomista. Sitten kiinnittelin selkänojan kankaan samalla periaatteella. Paksumpi kangas piti muuten kiinnittää erikseen pitsikankaan kanssa jotta jäljestä tuli siistimpää, tai näin ainakin minun kohdallani.
Selkänojan takaosaan laitoin pahvia, ja sen päälle vielä kangas. Voin sanoa, että sen verran oli tuossa käsin ommeltavaa, etten ihan heti lähde uudestaan tekemään. Pari kertaa taas ehtisin kiroamaan mitä olinkaan aloittanut!
Jalat kaipasivat myös vähän liimausta ja fiksailua. Ne hiottiin kauttaaltaan, jonka lopulta Tomas joutui tekemään, koska itsellä ei enää kärsivällisyys riittänyt, taas vaihteeksi. 
Lopulta tuoli tuli kuitenkin valmiiksi. Koska en mikään entisöijä ole niin kaikkien oppien mukaan tämä tuskin meni, mutta mielestäni ihan hyvää jälkeä. Jalkojen kiinnitysreikiin tulee vielä puunapit, joskus kun aikaiseksi saamme. Tuoli löysi paikkansa Tytön huoneesta, kun Hayn nojatuoli siirtyi yläkertaan. 

      
Mitäs mieltä olette muutoksesta?

LauraEi kommentteja:

Lähetä kommentti