sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Lauantain jalkatreeni

Ajattelin ensimmäistä kertaa keroa teille vähän mun lemppari harrastuksesta eli salitreenistä. Se on helppo tapa päästä hetkeksi omiin ajatuksiin ja keskittyä vain itseensä. Pääosin käyn kuntosalilla 3krt viikossa ja teen tällähetkellä 3-jakoista ohjelmaa. Yhtenä päivänä rinta/ojentajat/olkapäät, toisena selkä/hauis, kolmantena alakroppaa. Liikkeitä vaihtelen viikottain. Vatsat yhdistän aina oman mieleni mukaan näihin päiviin, välillä enemmän, välillä vähemmän. Lisäksi lenkkeilen sekä vaunuilla että ilman. Yleensä käyn paikallisella punttiksella, mutta välillä hyvänä kakkosena tulee meidän taloyhtiön pikkusali. Siellä on pelkästään levypainot ja penkki, johon on mahdollista kiinnittää vielä jotain lisäosia, mutta niitä ei vielä ole testailtu. Muutamat käsipainot olisi hyvä hankkia ja kahvakuulia meillä onkin, mutta ne eivät ole vielä päässeet salille asti. Hyvän treenin saa kuitenkin aikaiseksi ilman mitään laitteita, mutta tietysti on plussaa jos on käytettävissä lisäpainoja.

Kuntosalilla jalkapäiväni koostuu useimmiten jalkaprässistä, eri kyykyistä smithissä ja ilman, maastavedoista ym. Ja käytän enemmän painoja treenissä. Välillä on ihan kiva treenata myös oman kehon painolla ja siinä saa yhtälailla hien pintaan, ja treenin pystyy hyvin suorittamaan kotona jos ei ole mahdollistuutta lähteä salille.
Lauantaina oli vuorossa jalkatreeni, ja tälläkertaa tein sen omalla salilla Adan nukkuessa päikkäreitä. Lämmittelyksi tein erilaisia hyppelyitä, koska mahdollisuutta lenkille ei siinä kohtaa ollut. Sitten aloitin varsinaisen treenin.  

 Kyykyt 3x20
Jalan potkaisu taakse  3x12 (molemmat jalat)
 Lantionnosto lisäpainolla 3x12
 yhdenjalan kyykky 3x8 (molemmilla jaloilla)
 sumokyykky 3x8

 Kyykkyhypyt 3x15 (kuva unohtui ottaa)

Tälläkertaa treenini koostui siis kuudesta liikkeestä ja se on aika perus omissa treeneissäni. Yleensä en odota innolla jalkapäiviä, koska ne ovat mielestäni rankimpia ja olen kovin huono poistumaan mukavuusalueeltani, mutta aina on hyvä fiilis kun homma on hoidettu ja koskaan se ei jää hoitamatta! Ja toki siitä nyt nauttiikin, ettei se ihan pakkopullaa ole ;)

 Kiinnostaako treenipostaukset? Onko siellä innokkaita treenaajia? 

Laura







2 kommenttia:

  1. Treenipostaukset kiinnostaa ainakin mua kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mielelläni kirjottelen välillä myös treenijuttuja. Ja myös sun treenailuista luen mielelläni, saa hyviä vinkkejä :)

      Poista