tiistai 21. lokakuuta 2014

Etupihalle pieni terassi


Asuntomme etupiha on ollut aika ankean näköinen, varsinkin näin syksyllä kun on märkää ja synkkää muutenkin. Unohdin ottaa ennen kuvat etupihasta, mutta vanhassa kuvassa näkyy kaikki oleellinen. Pihalla oli kivilaatat jotka otimme pois, koska maa on niin epätasainen niin ne eivät olleet kovinkaan nätin näköiset.
Vanhalta omistajalta oli jäänyt autotalliin juuri sopivasti terassilautaa joten emme joutuneet ostamaan niitä yhtään. Minä toimin taas suurimman osan ajasta työnjohtajana. Sain minäkin muutaman laudan ruuvailla, mutta oli ilmeisesti liian hidasta toimintaa joten Tomas hoiti homman loppuun.
Terassilauta oli punertavan ruskeaa. Toivoin ennemmin jotain kylmemmän sävyistä lautaa, joten käsittelimme laudat Tikkurilan Valtti puuöljyllä. Väriksi valitsimme mustan, koska se peitti kunnolla lautojen punertavan sävyn. Uskon että ajan kanssa väri kuluu ja siitä tulee vaaleampi, mutta hyvä se on tuollaisenakin.
Taas yksi nurkka laitettu kuntoon ja pääsimme melko vähällä vaivalla ja rahalla. Se on aina plussaa. Terassin tekoon meni vain muutama tunti ja jouduttiin ostamaan ainoastaan puuöljy. 
Etupihan yleisilme on nyt mielestäni paljon siistimpi. Tuohon saa kesällä myös kalusteet, ilman että tarvitsee pelätä tuolin kaatumista epätasaisella maalla. Kuvissa näkyy myös kaunis iso lyhty, jonka tuo mies meille rakenteli.

Nyt terassilla on kivan syksyinen fiilis! Kohta tuodaan jouluvalot ;)4 kommenttia: