maanantai 27. lokakuuta 2014

Meidän 1.5-vuotias

 Viime viikolla meidän pikkuinen neiti täytti jo 1.5-vuotta ja ajattelin kertoa pienimuotoisesti minkälainen pimu hän oikein on ja muutenkin hänen kuulumisiaan.


 LUONNE

Tempperamenttinen, nauravainen, iloinen, äkkipikainen, valloittava, ihana. Ne kuvaavat aika hyvin pikku neitiä. Ada on kiltti ja melko helppo lapsi, mutta vaatii kyllä kaiken huomion hereillä ollessaan. Jos joku asia ei miellytä, hän näyttää sen kyllä kovaäänisesti ja kiihtyy nollasta sataan. Saattaa olla jo pientä uhmaakin havaittavissa, tai sitten hän todella on luonteeltaan niin uhmakas.
Hän on myös hyvin iloinen ja nauravainen lapsi, huomaa että voi hyvin.

SANOJA

Tämän hetkinen sanavarasto pitää sisällään ainakin kakka, kukka, pappa,mamma, tänne,tonne, tim, äiti. Eniten hoetaan kakkaa, kukkaa ja pappaa. Myös tavut -ka ja -ko ovat kovassa käytössä
Sanoja tulee kokoajan lisää, mutta välillä jotkut sanat jäävät pois ja tulevat taas myöhemmin. Esim. Äiti on jäänyt taas vähemmälle, vaikka sitä joskus hoettiin kokoajan.


TAIDOT

Kävelemään opittii n. vuoden ikäisenä ja juostukin on jo pitkän aikaa. Ada ruokailee itse ja harvoin häntä saa auttaa (missään!). Hienosti sujuu myös molemmat hädät pottaan, mutta vielä päästellään vaippaankin. Puolitoistavuotiaalla on myös selkeästi ymmärrys jo ihan eri luokkaa mitä 1-vuotiaalla. Hän ymmärtää lähes kaiken mitä pyytää tekemään, vie roskat roskiin, hakee ulkovaatteet ja kengät kaapista, tuo ja vie tavaroita mitä pyydetään. Aina ei tietysti totella.

NUKKUMINEN

Meillä on nukuttu täysiä öitä n. vuoden päivät. Illalla mennään kahdeksalta unille ja herätään aamulla kahdeksan maissa. Tyttö nukkuu omassa huoneessaan ja vaihdoimme juuri pinnasängyn isompaan sänkyyn. Emme nähneet mitään estettä sille, koska unijutut ovat menneet muutenkin aina niin mutkitta. Ada nukahtaa helposti omaan sänkyyn, iltasuukot ja unirätti kainaloon, niin muutaman minuutin päästä siellä jo nukutaan. Päiväunet nukutaan jokapäivä n. 2h.

LEMPI TOUHUT

Ada tykkää katsella kirjoja, se on tällähetkellä varmasti yksi lempi puuhista. Muut lelut eivät ole niin kovassa käytössä tällä hetkellä.  Tanssiminen tv-ohjelmien tunnarien tahdissa on myös kova juttu.
 Pihalla vain kävellään/kautta juostaan paikasta A paikkaan B. Timin taluttaminen on myös tosi kivaa ja yleensäkin kaikki Timiin liittyvä on tosi kivaa (paitsi Timin mielestä). Ada on myös kova tyttö suukottamaan ja halimaan.

Sellainen on meidän 1.5-vuotias! <3
4 kommenttia:

 1. Ihana 1,5-vuotias! :) on kyllä huimaa, miten paljon ymmärrystä ja taitoja on tullut tässä puolessa vuodessa 1v-synttäreiden jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kokoajan tulee uusia oivalluksia ja sitä on ihana seurata vierestä :)

   Poista
 2. Ihana Ada :) Niin paljon samaa kun Karkissakin, mutta silti ovat niin omat persoonansa.

  VastaaPoista