sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Tyynyjä ja sydämiä

En miellä itseäni yhtään käsityö ihmiseksi, tarkoitan näitä kudonta/ompelu juttuja. Välillä kuitenkin innostun tekemään jotain, onneksi hyvin pientä, koska se innostus harvemmin kestää päivää pidemmälle. No, tälläkertaa Adan huoneeseen kaipailin koristetyynyjä ja päätinkin ommella ne itse, sopivien kankaiden löydyttyä. Kun ompelukone kerran oli esillä, tein kankaiden jämistä myös pari sisustussydäntä.
 Hahmottelin suoraan kaksinkertaiselle kankaalle sopivan kokoisen sydämen, ja leikkasin sen, jättäen n. 1cm saumavarat. Kahden kankaan väliin kiinnitin vielä pitsiä, kumpaankin sydämeen erilaiset. Sitten vain hurautin ompelukoneella saumat ja jätin pienen raon, josta sai täytteet sisälle. Täytteenä käytin vanua.




 Tyynyjen kankaat ostin Kodin1:stä. Mielestäni varsinkin tuo raita kangas on tosi nätti ja hempeän värinen. Yksivärinen kangas on enemmän sellainen vanha roosa, jonka väriset ovat myös tytön huoneen seinät. Tein päälliset vanhoihin tyynyihin, eli en täyttänyt näitä millään. Tyyny on ehkä maailman yksinkertaisin tehdä, ja siihen minäkin vielä pystyn. Ompelin vain kaksi neliön muotoista kappaletta yhteen ja jätin pienen kolon josta sain tyynyn laitettua sisään. Sitten käsin ommellen loput. Yksiväriseen tyynyyn tein harmaasta tuon pupua esittävän kuvion. Voi olla että sitä vielä koristellaan, mutta tältä erää se on silmää vaille valmis.

Nyt on tytöllä uudet tyynyt "uudella" nojatuolilla joka valmistui päivää ennen näitä tyynyjä. Siitä kirjottelen, kunhan saan tuolin kuvattua.


Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti