keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Itsetehty ruokapöytä

Esittelen teille tälläkertaa ruokailuryhmämme joka komeilee olohuoneen yhdessä nurkassa jota en teille ole vielä vilauttanut. Ruokapöydän hankinta oli myös ajankohtainen uuteen kotiin, koska vanhassa oli vain neljän hengen pöytä ja se oli aivan liian pieni. Taas meni pieni ikuisuus pöytäryhmän päättämiseen ja etsimiseen. Olen kyllä ihminen joka ei osaa tehdä edes yksinkertaisia päätöksiä, aina pitää ajatella että jos kuitenkin löytyisi parempi ja sitten ei tule hankittua mitään. No Tämä asia ratkesi tälläkertaa niin, että pöydät joista haaveilin olivat yksinkertaisesti liian kalliita budettiimme ja kun löysin sopivat tuolit, teimme pöydän siihen sopivaksi. Tai siis Tomas teki, minä toimin taas yhtä ärsyttävänä suunnittelijana niin kuin aina ;)
Kriteerit pöydän suhteen olivat seuraavat: Täyspuinen, Tammea, Siro ja Iso ja tietysti kaunis. Pöydän pitää mielestäni olla niin iso että jokaisella on tilaa syödä eikä tunnelma ole liian ahdas. En myöskään halunnut kovin massiivista pöytää.Itsetehdyssä pöydässä myöskään tukevuus ei ole itsestäänselvyys. Pöydästä tulee helposti hutera, mutta viime kerrasta viisastuneena tämä pöytä on super tukeva.
Hankimme vepsäläiseltä BoConcept london tuoleja 6kpl. Ne ovat kauniit, yksinkertaiset ja äärettömän mukavat istua. 
Taas kerran saan olla iloinen, että mulla on mies joka on näin kätevä käsistään.
Kokonaisuuteen olen todella tyytyväinen. Pöytäryhmä sopii hyvin olohuoneeseemme ja pöytä ja tuolit ovat yhteensopivia. Mitäs mieltä siellä ollaan?
Pakko vielä laittaa kuva juuri auenneista liljoista, ne on niin nättejä, että taidan haluta niitä ensi kesänä omalle pihalle ja paljon!

Laura

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Pidämme itsekin siitä kovasti :)

   Poista
 2. Hei,
  todella kaunis pöytä! Saanko tiedustella minkä kokoinen se on - näyttää niin sopusuhtaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kovasti, ja anteeksi että vastaaminen on kestänyt näin kauan! Pöydän mitat ovat: pituus:180cm, leveys:90cm, korkeus:75cm :)

   Poista
 3. Moi,
  aivan ihana pöytä! Juuri sellainen mistä ollaan haaveiltu, muttei olla löydetty. Kuinka paljon teille tuli maksamaan materiaalit? mietin, että onnistuiskohan meilläkin tehdä itse... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! n. 250e kului rahaa materiaaleihin, mutta riippuu tietysti mistä puusta tekee. Tammi oli mielestäni kalleimmasta päästä, joten halvemmallakin pääsee :)

   Poista
  2. Nimenomaan tammi ois se materiaali. Ja se on tosiaan hintavampaa, mut tulee kyllä itsetehtynä huomattavasti halvemmaksi. Katotaan saisinko miehen houkuteltua tämmöseen projektiin :) ei kummalakaan vaan oo kokemusta puun työstöstä, joten onko sulla mitään ohjeita/vinkkejä antaa?

   Poista
  3. Tosiaan edullisemmaksi tulee tehdä itse! Mies on tämän totetuttanut, itse toimin yleensä vaan ulkonäön suunnittelijana, ja mies tekee kaikki muut ratkaisut. Mutta kannattaa pyytää apua joltain, joka on tottunut näitä hommia tekemään, koska ei ollut mikään itsestäänselvyys että pöydästä tulee tukeva, ja vaatii kyllä käymään läpi erilaisia ratkaisuja. Nuo jalat on tehty muistaakseni 1-2cm paksuisesta laudasta ja ne on liimattu toisiinsa jotta saatiin paksummiksi. Hyvät työkalut tarvitaan, käsisahalla ei kovin tarkkaa jälkeä tehdä! :) Muuta en osaa valitettavasti neuvoa! Toivottavasti saatte pöydän kasaan! :)

   Poista