tiistai 17. kesäkuuta 2014

Takapihan muutos

Heti kun ilmat alkoivat lämmetä ja suurimmat kiiret sisätöissä helpottivat, hyökkäsimme pihan kimppuun. Tai siis Tomas hyökkäsi. Piha oli entisten asukkaiden jäljiltä jo ihan ok kunnossa. Halusimme kuitenkin tehdä pieniä muutoksia. Talvinen kuva on yksi asunnon myyntikuvista joka on yläparvekkeelta otettu. Suurimmat muutokset tehtiinkin kuvassa näkyvään osioon.  
Minä en tosiaan ole mikään viherpeukalo, hyvä että voikukan tunnistan. Joten kukkamaita tähän pihaan oli minun taitoihin ja kiinnostukseen nähden aivan liikaa. Puuvajan oikealla puolella on siis kukkapenkki joka ulottuu kasvulaatikoihin asti. Vasemmalla puolella kuvassa näkyy myös kukkapenkki joka on kivillä reunustettu. Se ulottuu talomme seinään asti, eli on n. 2krt isompi kuin kuvassa. Myös vajan takana on pieni kasvimaa, sieltä löytyi raparperia ja mansikkaa. Ne kyllä kelpaavat minulle. :)

Ensimmäinen projekti oli terassin laudoituksen purkaminen. Päätimme että uusi terassi tehdään samoista laudoista, ne kun olivat ihan hyvässä kunnossa ja tavaraa oli tarpeeksi. Lautaa oli kahden väristä joten päätimme laittaa vuorotellen tummaa ja vaaleaa (väriero ei siis ollut kovinkaan suuri). Tietääkseni terassia oli laajennettu viime kesänä, joten eivät ne laudat kovin vanhoja edes olleet. Terassi pieneni jonkin verran, ja sai vähän uutta muotoa. 

Seuraavaksi kaivettiin ylös puuvajan vieressä oleva kukkapenkki. Tarkoituksena istuttaa nurmikko sen tilalle. Ensin kärrättiin lisää maata jotta alue vähän tasoittuu. Maa oli aika muhkuraista ja siinä riitti työtä että sen sai tasaiseksi. Tosin helppo minun on puhua, en tainnut sitä itse paljoakaan tasoitella :D 

Sitten vielä "muutama" säkki multaa
Nurmikko istutettu. 
Takapiha on nyt ainakin hetkeksi taputeltu. Muutos on mieluinen ja onnistunut. Piha on paljon kotoisamman ja raikkaamman näköinen kuin ennen. Yritän vielä saada itseni innostumaan puutarhahommista. Tai olenkin innostunut ja rakastan kukkia, mutta en vain osaa hoitaa niitä tai ylipäänsä tunnistaa. Ehkä ensi kesänä pyydän äitini apuun, hän on haka näissä hommissa. Uskon kyllä että meidän pihalla tullaan näkemään enemmän istutuksia ruukuissa, kuin maassa. Ne ovat enemmän minun mieleeni.

Se vihertää jo!LauraEi kommentteja:

Lähetä kommentti