tiistai 24. kesäkuuta 2014

Pientä mökkiremonttia

Mökkimme on rakennettu 60-luvun alussa ja on oikeastaan alkuperäisessä kunnossa. Onhan siellä maalailtu ja pikkujuttuja korjailtu, mutta sauna oli täysin alkuperäisessä kunnossa ja alkoi todella olla remontin tarpeessa. Isäni remontoi sen kuntoon ennen juhannusta, ja minä päätin myös siistiä pukuhuoneen ilmettä. Saunasta ei valitettavasti ole ennen kuvia, mutta näillä mennään mitä on :)
Pukuhuoneessa maalattiin oikeastaan kaikki muut paitsi katto. Penkit, lattia ja paneeliseinä maalattiin valkoisella maalilla. Hirsiseinät, ovi ja ikkunanpielet maalattiin saunan remontista jääneellä tummalla saunamaalilla.
 Seiniin kiinnitettiin vanhat naulakot ja pari ikean valkoista hyllyä, mustilla kannattimilla. Vielä pitää hommata pari säilytyskoria tai vastaavaa. Nämä kaikki tavarat siis jo olemassa olevia, eli mitään uutta ei ostettu. Mielestäni mökillä ei tarvitse kaiken olla niin tarkkaan yhteen sopivia tai ainakaan tuhlata paljon rahaa uusiin tavaroihin. Kotoakin voi tehdä paljon löytöjä, kuten tuo vanha perunakori jonka löysin vanhempieni nurkista. Tein muuten siellä yhden toisenkin aikas kivan löydön,mutta siitä lisää myöhemmin!
Saunassa uusittiin kaikki, paitsi seinät ainoastaan maalattiin. Lattia oli niin laho että oli vain ajan kysymys koska, ja kuka siitä astuu läpi, joten se uusittiin kokonaan. Myös lauteet uusittiin.Istumatilaa tuli rutkasti lisää,koska lauteet menevät nyt seinästä seinään ja takaseinälle tehtiin tuollainen kulmaus. Yleisilmeestä tuli aika raikas, ja varsinkin saunasta tosi tunnelmallinen. Puukiuas tuo sitä mökkifiilistä, ja tuo se myös parhaat löylyt. Tomas veisteli vielä uudet kahvat saunan oveen.


Sellaisia muutoksia tälläkertaa :)


                  
                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti