perjantai 19. joulukuuta 2014

Perinteinen joulumme

Tämä onkin viimeinen osa joulusarjasta ja ajattelin kertoa teille hieman meidän joulusta. Meillä mennään edelleen samalla kaavalla kuin lapsuudessa, ja pidän siitä kovasti. Toki mukaan on matkan varrella tullut uusia ihmisiä, mukaanlukien Tomas ja rakas Ada. 

Aloitetaan nyt siitä mitä joulu minulle merkitsee. Rauhottumista, yhteistä aikaa lähimpien kanssa, hyvää ruokaa, lahjoja ja leppoisaa oleilua monta päivää. Omat lahjat eivät enää ole niin suuressa osassa, mitä ennen. En tarkoita etteikö niitä olisi kiva saada, tietysti on! Mutta mielestäni vielä parempaa on lahjojen antaminen ja niiden suunnittelu ja tekeminen. Ja nykyään tietysti itselle tulee suurin ilo oman lapsen ilosta, uskon että tänä jouluna hän osaa jo iloita joulusta. Ainakin lahjoista, monesta leikittäjästä ja puhumattakaan ruuasta ;)

Vietämme joulua vanhempieni luona ja yleensä menemme hyvissä ajoin ennen joulua ja viihdymme siellä monta päivää yli joulun, yleensä uuteenvuoteen asti, sori äiti! Myös sisarukset tulevat jouluksi kotiin. Alkupäivät menee joulutunnelmaan virittäytyessä ja vähän jouluaskareissa auttaessakin. Kuusi koristellaan aatonaattona, jotta lahjoja voi sitten kärrätä kuusen alle heti aattoaamuna.

Jouluaattomme alkaa koko aamun tv:tä tuijotellen ja heti joulurauhanjulistuksen jälkeen syömme riisipuuroa, jonne tietysti on piilotettu manteli! Siinä vaiheessa Ada ottaakin varmasti pienet päikkärit, ja me jatketaan rentoilua. (varmaankin pientä avustusta ruuanlaitossa). Sitten saunotaan ja osa porukasta lähtee joulukirkkoon. Ilta on pyhitetty jouluaterialle ja ruokapöydän ääressä viihdytään pitkään. Mahdollisesti joulupukkikin piipahtaa illalla ja sitten ihmetelläänkin lahjoja ja syödään lisää herkkuja!

Välipäivät vietetään aikalailla saman kaavan mukaan, syöden, leväten ja hyviä leffoja katsellen. Uskon että tänävuonnakaan ei saada valkoista joulua, eikä päästä pulkkailemaan, mutta jospa olisi edes vähän kuivempaa säätä että ulkoilukin onnistuu.Ja saahan sitä lunta kuitenkin toivoa!

Oma joulu on aina paras joulu ja olisi outoa ajatella sitä muunlaiseksi. Kukin tavallaan, eikös! Millainen joulu teillä muilla on? Vietättekö isolla porukalla vai pelkästään oman perheen kesken kotosalla?

Laura

2 kommenttia:

  1. Voi että, kuulostaapa tutulle! Meidän joulunviettokaava on miltei kopio tästä! ;) Tosin olemme pakotettuja lähtemään takaisin kotiin jo joulupäivänä miehen työn vuoksi. Mukavaa joulua teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä on oiken perinteinen joulu ja tykkään kovin siitä! Harmi että te joudutte jo joulupäivänä lähtemään, mutta voihan sitä lötköttelyä jatkaa kotonakin. :) Rauhallista joulua myös teille! :)

      Poista