sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulukarkkeja lahjaksi

Jos joku vielä kaipailee lahjaideoita, niin tässä yksi hyvä ja maukas vinkki. Kyse on siis itsetehdyistä joulukarkeista. Sain idean siskoltani joka viimevuonna lahjoi meidät näillä ja tänävuonna päätimme tehdä näitä T:n sukulaisille. Teimme neljä eri makua ja paketoimme ne nätisti pieniin lasipurkkeihin. Netti on täynnä erilaisia karkkiohjeita, joten varmasti löytyy joka makuun.  Mielestäni aivan mahtava lahjaidis jos yhtään arvostaa itsetehtyjä lahjoja. Ja miksei nämä herkut kävisi naposteltavaksi myös kahvipöytään. Sitten resepteihin! 
VALKOSUKLAAFUDGE

1dl KERMAA
2 dl SOKERIA
1 rkl HUNAJAA
2 rkl VOITA
50 g VALKOSUKLAATA
1 tl VANILLIINISOKERIA

Sekoita kerma ja sokeri, kuumenna hitaasti. Lisää hunaja ja voi, ja anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia, välillä sekoittaen. Tiputa pieni nokare seosta kylmään veteen, jos se jähmettyy pisaraksi, seos on valmis. Ota kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa ja vanilliinisokeri, sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Kun seos on jähmettynyt, leikkaa öljytyllä veitsellä haluamasi kokoisia palasia. Oma seokseni ehti jähmettyä niin nopeasti, että kaadoin sen suoraan pelkälle leivinpaperille ja  kaulisin siitä sopivan paksuisen levyn.
RIISISUKLAA

250 g KOOKOSRASVA
4 dl TOMUSOKERI
1/2dl TUMMAA KAAKAOJAUHETTA
2 tl VANILLIINISOKERIA
10 dl SUKLAARIISIMUROJA

Sulata kookosrasva kattilassa.
Lisää sokeri ja kaakojauhe siivilän läpi, sekoita ja anna seoksen jäähtyä. Lisää vanilliinisokeri,kaakao ja murot. Lusikoi pienille paperivuoille ja laita jääkaappiin kovettumaan.
JOULUTOFFEE

2dl SOKERIA
2dl KUOHUKERMAA
2dl SIIRAPPIA

Sekoita kaikki aineet kattilassa. Keitä hiljalleen n. 20-30min, väillä sekoittaen. Tiputa pieni nokare seosta kylmään veteen, jos se jähmettyy pisaraksi, seos on valmis. Kaada pieniin vuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa.
SUKLAAHERKUT

125 g KOOKOSRASVA
1 MUNA
1 1/2 dl TOMUSOKERI
1/2 dl TUMMA KAAKAOJAUHE
1 tl VANILLIINISOKERI


Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja muna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakao, vanilliinisokeri ja jäähtynyt rasva, munasokeri vaahdon joukkoon sekoittaen. Pursota pieniä nokareita karamellivuokiin. Anna jäähtyä jääkaapissa.

Toivottavasti joku sai näistä vielä lahjavinkkiä tai innostuu kokeilemaan omaksi iloksi. Ja muistakaa että kaikki herkut tulee säilyttää viileässä!

Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti