maanantai 4. toukokuuta 2015

Vaaleanpunaiset 2-vuotis juhlat

Reilu viikko sitten juhlimme rakkaan tyttäremme 2-vuotis synttäreitä. En voi uskoa että tytön syntymästä on tosiaan niin "paljon" aikaa. Toisaalta paljon on ehtinyt tapahtua, mutta samalla tuntuu että vasta hän tänne saapui meitä ilostuttamaan. Jaan teille muutamia tunnelmia juhlista ja samalla ajattelin kertoa muutamalla sanalla teille, millainen 2-vuotias meillä asustaa.
Hän on luonteeltaan todella reipas, omatoiminen, ja iloinen tyttö. Tempperamenttia löytyy myös tarpeeksi. Tytön kanssa saa jo pientä keskustelua aikaan, toki kaikki sanat eivät tule oikessa muodossa ulos, mutta äiti ainakin ymmärtää :) Päivä päivältä puhe tuntuu lisääntyvän ja kokoajan tulee uusia sanoja. Jokatapauksessa tytön suu käy lähes kokoajan, oli ne sitten oikeita sanoja tai ei.
Ruokailut sujuu hienosti ilman apuja, vaikka välillä vähän leikkimiseksi meneekin. Pottailuja vielä harjoitellaa, kaikki aikanaan. Nukkumaan mennään edelleen ilomielin, sekä päiväunille, että yöunille.

 Lempipuuhia ovat tällähetkellä hiekkakakkujen teko ja yleisesti ulkoilu, ruoan valmistus omassa leikkikeittiössä, kirjojen lukeminen ja piirtäminen. Kovasti otetaan myös mallia aikuisten toimista, mm. meikkaaminen, kotityöt ja, no kaikki mahdollinen! On ihana seurata miten noin pieni oivaltaa asioita ja haluaa matkia kaikessa. Toisaalta saa olla todella tarkkana, mitä suustaan päästää tai mitä tekee tytön silmien alla. Tiivistettynä tyttö on hauskassa iässä ja on ihanaa olla 2-vuotiaan äiti :)
Sitten vielä synttärijuttuihin. Vietimme juhlia perhepiirissä kotonamme kahvitellen ja herkutellen. Tarjolla oli kakkua, kuppikakkuja, macaron-leivoksia,pullaa, vaahtiksia, lehtitaikinasta tehtyjä leipiä ja voileipäkakkua. Jokainen sai siis varmasti vatsansa täyteen, itseni mukaan lukien. Tyttö sai tietysti paljon lahjoja ja mieluisia sellaisia,mm. vaatteita, muumitalon, puputalon, kengät, leikkiruokia, ja ensimmäisen pyörän! Siinä onkin projektia tulevaksi kesäksi. Vielä tuo pyöräily ei kiinnosta kovin kauaa, mutta välillä käydään istumassa satulassa ja eteenpäin mennään työntökahvan avulla. Voi olla että varsinaisen pyöräilyn hän oivaltaa vasta seuraavana kesänä, mutta harjoittelu tekee mestarin.

Sellaiset juhlat, nyt saakin hetken keskettyä kaikkeen muuhun kun juhlien järjestelyyn. Tiedossa on ainakin pihan laittoa ja huonekalujen tuunaamista, kuullaan! ;)

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti